Τοποθεσία

Κοντά αλλά και πιο μακριά

Το Ελαφονήσι είναι η περισσότερο βραβευμένη παραλία της Κρήτης. Βρίσκεται νοτιοδυτικά των Χανίων. Είναι ένα μικρό νησί, 200 μέτρα από την παραλία. Όταν το επιτρέπει ο καιρός, μπορείτε να περπατήσετε στα ρηχά νερά και να το επισκεφθείτε. Ξεκινήστε τώρα!

Η παραλία Μπάλος και το ιστορικό νησί Γραμβούσα με το Βενετσιάνικο φρούριό του, βρίσκονται στη βορειοδυτική άκρη των Χανίων. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή λιμνοθάλασσα με ρηχά νερά. Μπορείτε να επισκεφθείτε τον τόπο με σκάφος ή αυτοκίνητο. Η καταπληκτική θέα είναι το κύριο χαρακτηριστικό του.

Η παραλία Φαλάσαρνα εκτείνεται σε μεγάλο μήκος, και διαθέτει υπέροχη άμμο και κρυστάλλινα νερά.

Το φαράγγι στα Τοπόλια είναι το πλησιέστερο φαράγγι στο κατάλυμα Maria Villas. Βρίσκεται κοντά στη Maria Villas και περνάει κατά μήκος του δρόμου που οδηγεί στο Ελαφονήσι μέσω του Έλους. Το φαράγγι αρχίζει πραγματικά κοντά στο χωριό Strovles σε υψόμετρο 450μ. Και βγαίνει κοντά στο χωριό Topolia, σε υψόμετρο 150μ.

Το φαράγγι της Σαμαριάς πήρε το όνομά του από το χωριό Σαμαριά που είναι εγκαταλειμμένο από το 1962 και βρίσκεται ανάμεσα στο Ξυλόσκαλο και το παραθαλάσσιο θέρετρο της Αγίας Ρουμέλης, το οποίο με τη σειρά του πήρε το όνομά του από την εκκλησία της Μαρίας της Παρθένου. Κατά τη διάρκεια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, χρησίμευε ως καταφύγιο για πολλούς επαναστάτες.

Το χωριό Θέρισο βρίσκεται στους πρόποδες των Λευκών Ορέων, το μεγαλύτερο βουνό της Κρήτης. Η απόστασή του από τα Χανιά είναι μόλις 16χλμ. Για να το επισκεφθείτε, πρέπει να καλύψετε απόσταση 6 χιλιομέτρων. μέσα από την άγρια ομορφιά του φαραγγιού του Θερισινού.

Το παλάτι της Κνωσού ή το Μινωικό Παλάτι ήταν η σημαντικότερη πόλη της αρχαίας Ελλάδας. Με εύκολη πρόσβαση στη θάλασσα αλλά και στην ενδοχώρα, ήταν η κατοικία του σοφού βασιλιά Μίνωα.

Ο αρχαιολογικός χώρος της Φαιστού, η δεύτερη πιο σημαντική πόλη της αρχαίας Κρήτης, είναι σήμερα ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος.

Κανονίστε μια βόλτα…

Ελληνικα